باقلوای سیب
مواد لازم:
تخم مرغ 1 عدد
آرد به میزان لازم
شکر برای سیب 1 پیمانه
سیب زرد 3 عدد درشت
شیر 2/1 پیمانه
پودر بادام 1 لیوان
پودر شکر 2/1 لیوان
روغن آب کرده 2 ق س
هل 1 تا 2 ق س
روش تهیه:
سیب ها را پوست گرفته، اسلایس می کنیم و1 پیمانه شکر را لابه لای آن پاشیده روی حرارت ملایم گذاشته تا آب بیاندازد و سپس آب آن کشیده شود.می گذاریم خنک شود.
تخم مرغ و شیر وروغن ذوب شده و خنک شده را مخلوط می کنیم. چند پر نمک به آرد اضافه کرده و به تدریج به مواد اضافه می کنیم تا چسبندگی خمیر گرفته شود.داخل پلاستیک یا زیر دستمال مرطوب نیم ساعت استراحت می دهیم.
ظرف مستطیل را چرب کرده یک تکه از خمیر را خیلی نازک باز می کنیم، کف و دیواره ظرف را می پوشانیم.روی خمیر را چرب می کنیم.خمیر دیگری نازک باز کرده فقط کف ظرف روی خمیر چرب شده می اندازیم با دست فشار می دهیم تا به هم بچسبند. 2/1 مخلوط پودر بادام و قند و هل را روی خمیر ریخته و آرام آرام فشرده می کنیم. سیب های پخته و سرد شده را روی بادام پهن کرده در صورت تمایل دارچین می پاشیم، بقیه مخلوط بادام را روی سیب ها می ریزیم. خمیر سوم را نازک باز کرده روی بادام ها می اندازیم و فشرده می کنیم، چرب کرده خمیر چهارم را نازک باز کرده روی خمیر سوم می اندازیم. نیم ساعت بعد برش می زنام و از اضافه های خمیر رشته رشته بریده و روی برش ها را تزئین می کنیم. 10 دقیقه بعد کره ذوب شده تزریق می کنیم. در فر 180 درجه طبقه وسط 20 تا 25 دقیقه بماند.
نکته: در این باقلوا خمیر زیر خیلی تغییر رنگ نمی دهد ولی گل های روی آن کمی طلایی می شود.
باقلوا بعد از پخت ولرم شود و با شربت ولرم قاشق قاشق میریزیم و بعد دم می گذاریم.