۴ مطلب در خرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

باقلوای بادامی

باقلوای بادامی تبریز

مواد لازم:

زرده تخم مرغ 2 عدد

روغن مایع 3 ق س

شیر 2/1 پیمانه

بکینگ پودر 2/1 ق م

کره برای روی باقلوا 2/1 پیمانه

نمک چند پر

آرد به میزان لازم

مواد میانی:

پودر بادام 2 لیوان

پودر قند 1 لیوان

هل 2/1 ق س

پودر پسته 1 لیوان

پودر قند 2/1 لیوان

روش تهیه:

شیر و بکینگ پودر را مخلوط کرده زرده تخم مرغ را اضافه کرده، روغن مایع و نمک را اضافه کرده همه را با قاشق مخلوط می کنیم. در آخر آرد را به تدریج اضافه کرده به حدی که چسبندگی خمیر گرفته شود. حدود 5 دقیقه ورز می دهیم. خمیر را 4 قسمت کرده، جداگانه در پلاستیک گذاشته، بیرون از یخچال یک ساعت استراحت کند.

هر کدام ار خمیرها را خیلی نازک باز کرده، کف و دیواره قالب را می پوشانیم.کمی کره مالیده، خمیر دوم را خیلی نازک کرده و فقط کف ظرف می اندازیم.2/1 مخلوط پودر بادام و قند را روی خمیر دوم ریخته و آرام با دست فشرده می کنیم. هل را روی بادام ها الک می کنیم.بقیه پودر بادام و قند را ریخته و فشرده می کنیم. به طوری که انگشت داخل آن فرو نرود. خمیر سوم را خیلی نازک باز کرده روی بادام ها می گذاریم. روی خمیر را چرب کرده،خمیر چهارم را باز کرده روی خمیر سوم پهن کرده و کاملا فشار داده تا خمیر ها به مواد بچسبند.10 تا 15 دقیقه بعد به وسیله خط کش برش های لوزی منظم می دهیم. در آخر یک عدد زرده تخم مرغ با یک قاشق ماست و یک قاشق پودر قند مخلوط و با برس روی خمیر می مالیم. در فر 180 درجه یک طبقه بالاتر از وسط گذاشته تا روی آن طلایی شود.

بعد از پخت از فر بیرون آورده نیم ساعت بماند. شربت ولرم را با قاشق ریخته(نباید مواد شناور باشند) روی آن پلاستیک کشیده بعد از نیم ساعت پلاستیک را بر داشته، در ظرف را می بندیم. بهتر است بعد از 48 ساعت سرو شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
آموزشگاه آشپزی و شیرینی پزی خوشه گندم

باقلوای سیب

باقلوای سیب

مواد لازم:

تخم مرغ 1 عدد

آرد به میزان لازم

شکر برای سیب 1 پیمانه

سیب زرد 3 عدد درشت

شیر 2/1 پیمانه

پودر بادام 1 لیوان

پودر شکر 2/1 لیوان

روغن آب کرده 2 ق س

هل 1 تا 2 ق س

روش تهیه:

سیب ها را پوست گرفته، اسلایس می کنیم و1 پیمانه شکر را لابه لای آن پاشیده روی حرارت ملایم گذاشته تا آب بیاندازد و سپس آب آن کشیده شود.می گذاریم خنک شود.

تخم مرغ و شیر وروغن ذوب شده و خنک شده را مخلوط می کنیم. چند پر نمک به آرد اضافه کرده و به تدریج به مواد اضافه می کنیم تا چسبندگی خمیر گرفته شود.داخل پلاستیک یا زیر دستمال مرطوب نیم ساعت استراحت می دهیم.

ظرف مستطیل را چرب کرده یک تکه از خمیر را خیلی نازک باز می کنیم، کف و دیواره ظرف را می پوشانیم.روی خمیر را چرب می کنیم.خمیر دیگری نازک باز کرده فقط کف ظرف روی خمیر چرب شده می اندازیم با دست فشار می دهیم تا به هم بچسبند. 2/1 مخلوط پودر بادام و قند و هل را روی خمیر ریخته و آرام آرام فشرده می کنیم. سیب های پخته و سرد شده را روی بادام پهن کرده در صورت تمایل دارچین می پاشیم، بقیه مخلوط بادام را روی سیب ها می ریزیم. خمیر سوم را نازک باز کرده روی بادام ها می اندازیم و فشرده می کنیم، چرب کرده خمیر چهارم را نازک باز کرده روی خمیر سوم می اندازیم. نیم ساعت بعد برش می زنام و از اضافه های خمیر رشته رشته بریده و روی برش ها را تزئین می کنیم. 10 دقیقه بعد کره ذوب شده تزریق می کنیم. در فر 180 درجه طبقه وسط 20 تا 25 دقیقه بماند.

نکته: در این باقلوا خمیر زیر خیلی تغییر رنگ نمی دهد ولی گل های روی آن کمی طلایی می شود.

باقلوا بعد از پخت ولرم شود و با شربت ولرم قاشق قاشق میریزیم و بعد دم می گذاریم.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
آموزشگاه آشپزی و شیرینی پزی خوشه گندم

شوربای گشنیز

شوربای گشنیز

 

مواد لازم اندازه    

گردن گوسفند 500 گرم    

آب 12 لیوان    

کدو حلوائی 1 پیمانه    

هویج خرد شده 1 پیمانه    

سیب زمنیی خرد شده 1 پیمانه    

برنج 1 ق . س    

ماست چکیده 1 لیوان    

آرد 1 ق . س    

تخم گشنیز / پودر تخم گشنیز 1 ق . مرباخوری    

نمک به میزان لازم    

آب روی سوپ نصف لیوان    

کره 50 گرم    

پودر فلفل قرمز 2/1 ق . مرباخوری  


گردن را با یک عدد پیاز و 6 لیوان آب پخته و سپس گوشت آنرا خرد کنید . 

آب گوشت را صاف کرده و در قابلمه بریزید  و 6 لیوان آب اضافه کرده 

هویج و کدو را اضافه کرده و 15 دقیقه بپزید . 

سپس برنج و سیب زمنیی را اضافه کنید 

 بعد از پخت نمک و تخم گشنیز را اضافه کنید 

 گوشت خرد شده را نیز اضافه کنید .  

آرد را داخل نصف پیمانه آب حل کرده و ماست را اضافه کرده با مفتول بزنید سپس به تدریج به سوپ اضافه کرده سریعا مخلوط کنید . و پس از 15 دقیقه از روی حرارت بردارید . 

کره را روی حرارت قرار دهید تا آب شود . پودر فلفل قرمز را اضافه کرده و هم بزنید . و از روی حرارت بردارید . سوپ را در ظرف کشیده و با کره و فلفل تزیین کنید


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
آموزشگاه آشپزی و شیرینی پزی خوشه گندم

سوپ تایلندی

سوپ تام یام کونگ : تایلندی: ต้มยำ؛ rtgs: tom yam؛  tôm.jām نوعی سوپ تایلندی است که معمولاً با میگو تهیه می شود.

این غذا، طعمِ ترش و تندی دارد و انواع متفاوتی از ادویه و سبزیجات در آن بکار می رود که برخی از آنها عبارتند از برگ های کفیر لایم، گالانگال، عصارهٔ لیموترش سبز و فلفل تند. در این سوپ به جای میگو، گاهی از گوشت گاو، گوشت مرغ و یا گوشت خوک هم استفاده می شود.

علاوه بر کشور تایلند، طبخ این سوپ در کشورهای مجاور همچون کامبوج، برونئی، مالزی و سنگاپور هم رواج دارد و در سال های اخیر در سرتاسر جهان نیز شهرت یافته است.

گاهی از «بحران مالی آسیا در سال ۱۹۹۷» که سرآغازِ آن از کشور تایلند بود، تحتِ عنوانِ «بحران مالی تام یانگ کونگ» یاد می شود.

در سال ۲۰۱۱ میلادی، کارشناسان غذایی سی ان ان، در مقاله ای تحت عنوانِ «۵۰ غذای خوشمزهٔ دنیا»، «توم یام کونگ» را به عنوان هشتمین غذای خوشمزهٔ جهان برگزیدند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
آموزشگاه آشپزی و شیرینی پزی خوشه گندم